Ce este sinus lifting?

Există mai multe tehnici pentru executarea acestei proceduri. Atunci cândsinusul este foarte mare şi osul restant foarte mic se apelează la un sinus lifting "extern". Acest procedeu presupune efectuarea unui incizii care să permită expunerea osului şi crearea unei "ferestre" în os. Această "fereastră" este împinsă în sinus şi ea devine noua podea a sinuslui.

În spaţiul creat se însera material de aditie osoasă. Aceste materiale speciale adera de osul existent şi se transformă în os după o perioadă de căteva luni. La final se suturează incizia şi se asteaptă vindecarea şi integrarea osului. După trecerea celor câteva luni se va trece la intervenţia de inserare a implantelor în osul nou creat. În anumite ocazii implantele pot fi plasate în aceeaşi sedinţă cu intervenţia de sinus lift extern în funcţie de cantitatea de os natural restant (trebuie ca implantele după inserare să stea foarte ferm în os).

A doua tehnică se numeste sinus lifting "intern" şi se foloseste cel mai frecvent în cazurile în care sinusul nu este foarte coborât şi mai este nevoie de ridicarea lui doar 1 ­ 3 mm. Această procedură se execută în aceiaşi sedinţă cu inserarea implanturilor. Se parcurg paşii necesari inserarii implantului până la limita cu sinusul. Inainte de inserarea implantului se plasează substituientul de os în spatiul creat şi cu autorul unui instrument se apasă uşor până când are loc ridicarea membranei sinusului şi totodată pătrunderea substituientului de os în spaţiul nou creat. Este demonstrat clinc ca sinus liftingul permite inserarea unor implante mai lungi care rezistă mai bine şi astfel au o durata de viata mai mare.

Cel mai mare risc al unuei augmentari de sinus poate fi perforaţia membranei sinusale. Dacă se intamplă aşa ceva poate apare riscul infectiei substituentului de os şi în acest caz e posibil să fiţi nevoit să luaţi antibiotice pentru o perioada de 10 zile impreună cu un antiinflamator. Acest lucru se poate intampla deoarece membrana sinusală este extrem de subţire şi friabila. În orice caz perforarea membranei după sinus lift este extrem de rară.

Share this post