Implantul dentar este inovația medicală ce presupune înlocuirea unuia sau a mai multor dinți care lipsesc . Aceasta redă, în proporție de 95%, funcționalitatea acestora.


Conform unui studiu realizat de către Eurobarometrul TNS Opinion&Social, 70% dintre românii adulți se confruntă cu lipsa unuia sau a mai multor dinți și renunță la posibilitatea de a avea un zâmbet funcțional din cauza timpului, a costurilor și a efortului pe care le poate implica realizarea procedurii.

Implantul dentar reprezintă rădăcina unui dinte artificial ce urmează a înlocui dintele lipsă de pe arcadă. Materialul din care este realizat este titanul, material 100% biocompatibil,astfel încât osul reuşeşte să-­l integreze în interiorul lui prin fenomenul de osteointegrare.

Implantele permit înlocuirea dinţilor absenţi fară să se atinga de dinţii vecini. Implantul dentar este de fapt un şurub de titan care este plasat prin tehnici speciale la nivelul osului maxilar sau mandibular pentru a înlocui dintele lipsă de pe arcadă.